Bank

Kijött a lista: ők a leggazdagabb magyarok

Portfolio
Idén is közzétette a Napi.hu a 100 leggazdagabb magyar című kiadványát, amelyben ismét Csányi Sándor foglalja el az első helyet. Az OTP vezére tavaly óta 35 milliárd forinttal, 200 milliárdra duzzasztotta vagyonát, a tíz leggazdagabb magyar vagyona pedig összesen közel 1120 milliárd forintot tesz ki.
Csányi Sándor idén egymás után már hatodszorra viseli a leggazdagabb magyar címét, miután 2011 óta az OTP-vezér szerepel a lista legelején. Csányit Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi a sorban 175 milliárd forintos vagyonával, a dobogó harmadik helyét pedig Demján Sándor foglalja el 120 milliárddal.

A tíz leggazdagabb magyar között még ott van Gattyán György, Wáberer György és Simicska Lajos is. A top 10 között egy év alatt Demján Sándor tudta legnagyobb mértékben növelni vagyonát, összesen 29%-kal, de nem sokkal marad le Csányi Sándor sem 21%-ot meghaladó vagyongyarapodásával.

A tavalyi tízes listához képest változások is vannak a nevek között: Várszegi Gábor például kikerült a tízek közül, miután a lap szerint az üzletember fokozatosan elszakadt Magyarországtól, mostanra már magyar lakcímkártyája és adószáma sincs. Wáberer tavalyhoz képest két helyet tudott javítani, míg a Wallis-tulajdonos Veres Péter egymilliárd forinttal idén megelőzte Gattyánt a rangsorban, aki így csak a hatodik helyet tudta megcsípni 96 milliárd forintos vagyonával.

Kijött a lista: ők a leggazdagabb magyarok

Még több érdekes név a listán

A kiadványban szereplő 100 leggazdagabb magyar összvagyona idén közel 2800 milliárd forint lett, ami 180 milliárddal több a tavalyinál. Idén a belépési küszöb is emelkedett a korábbi 6 milliárdról 6,8 milliárdra, ennek köszönhetően tíz új névvel is találkozhatunk a legvagyonosabbak között. Andy Vajna (Vajna András György) például idén először került be a listára, 44 milliárd forintos vagyonával a 16. helyet szerezte meg. Idén hivatalosan szerepel a listán a Mol-vezér Hernádi Zsolt a 85. helyet megszerezve, a 100 leggazdagabb között pedig két nőt is találunk (Berkes Mihályné és Zwack Izabella).

További érdekes nevekből is szemezgettünk a Portfolio olvasóinak a listáról. Leisztinger Tamás agrárbefektetésekkel foglalkozó üzletember idén a 12. helyre fért fel 68 milliárd dolláros vagyonával, Garancsi István, a MET Magyarország tulajdonosa pedig a 30. helyet érte el. Garancsit követi a listán a több iparágban is jelentős befektetésekkel bíró Mészáros Lőrinc, a Graphisoft-alapító Bojár Gábor pedig a 35. lett 21 milliárdot meghaladó vagyonával.

Az Állami Nyomdában érdekeltséggel bíró Erdős Ákos a 40., Albrecht Ottó, a PannErgy résztulajdonosa pedig növekvő vagyonával az 56. helyezett lett. A listán ott találjuk még a MET-alapító Lakatos Benjamint is 13 milliárd forintos vagyonával, közel 10 milliárddal pedig Balogh Ákos ingatlanbefektető is felfért a listára. Az egészségügyi érdekeltségekkel is bíró Lantos Csaba a 83. helyen végzett, míg Nobilis Kristóf, a BIF igazgatóságának elnöke lett a 100. leggazdagabb magyar 6,8 milliárddal.

Orbán, Csányi és Lázár a legbefolyásosabb magyarok

A leggazdagabb magyarok mellett a kiadvány összegyűjtötte azt is, hogy kik a legbefolyásosabb magyarok itthon. Az első három helyezettben tavalyhoz képest nem történt változás, Orbán Viktor, Csányi Sándor és Lázár János lettek ismét a legbefolyásosabb magyarok. Habony Árpád a tavalyi negyedik helyről a hatodikra csúszott vissza, visszaadva ezzel Matolcsy György jegybankelnöknek a tavaly "elvett" negyedik helyezést. Matolcsyt követi Andy Vajna a sorban, de a tízek között még ott van Rogán Antal, Garancsi István, Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc is.
Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
otp bankfiók belső és külső képek, logó