Előfizetői tartalom

Tíz év börtönre ítélték érte, de feltalálta a világ egyik legjobb befektetését, ma milliárdos

Portfolio
Bizonyára kevesen vannak, akik elgondolkodnak azon, mégis honnan jönnek a bóvli kötvények és hogyan tudta ez a piac mára 2200 milliárd dollárosra kinőni magát. Vitathatatlan szerepe volt ebben Michael Milkennek, akit a modern bóvli kötvények feltalálójának hívnak. A milliárdos üzletember találmánya miatt megjárta a börtönt is, mégis ezrek keresik fel évente az általa rendezett konferenciát és rengeteg mai nagyvállalat mondhat neki köszönetet, amiért felkerültek a térképre.

Hogyan lett Michael Milkenből a modern bóvli kötvények feltalálója?Még az egyetemen, a 20-as éveiben találta ki, hogy a befektetők sokkal többet tudnának keresni, ha - a kockázatokat is figyelembe véve - az alacsonyabb hitelbesorolású vállalati kötvényeket vennék, szemben a tripla A-s besorolású vállalati papírokkal. Azokban az időkben (az 1970-es évekről beszélünk) még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés