Terv feletti számok a KELER-nél

2017. május 18. 11:09    
nyomtatás
 
Tervet meghaladó növekedéssel zárta a tavalyi évet a központi értéktári és klíringszolgáltatásokat nyújtó KELER Csoport - derült ki a társaság budapesti közgyűlésén.


A társaság szolgáltatásokból származó bevétele 2016-ban 4,567 milliárd forintra rúgott, ami az előző évhez képest 4,5 százalékos növekedést jelent, és 1,5 százalékkal haladja meg a tervszámot.

A KELER Központi Értéktár Zrt. bevétele 4,5 százalékkal nőtt, a KELER KSZF Zrt. pedig 11 százalékos emelkedéssel zárta az évet. A vállalatcsoport idén folytatja a külföldi terjeszkedést annak érdekében, hogy nemzetközi szinten még több országban biztosítsák szolgáltatásaikat.

A magyar tőkepiac egyedüli központi értéktáraként a KELER Központi Értéktár Zrt. az értékpapírok kibocsátásának, az értékpapír tranzakciók kiegyenlítésének legfontosabb háttérintézménye.

A KELER Zrt. adózás előtti eredménye 1,706 milliárd forintot tett ki, ez a kitűzött célnál 33,5 százalékkal magasabb összeg. A közgyűlésen döntés született arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén sem lesz osztalékfizetés a 2016. évi eredmények után, mivel a társaságok visszaforgatják a működés eredményeképpen termelt nyereséget.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kötvényportfólió-kezelő
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium