Előfizetői tartalom

Így lehetett könnyedén megverni a betéteket

Portfolio
Tavaly a magas visszatekintő hozamok miatt nagyon keresettek voltak a kötvényalapok a befektetők körében, 2013-ban 380 milliárd forintot helyeztek el az ügyfelek az alapkategóriában, amely ilyen rövid idő alatt rekord összegnek számít. Az a statisztikákból is látszik, hogy sokan csak későn tudták meglovagolni a kötvénypiaci ralit, viszont még ezzel együtt is örülhetnek a befektetők, mert mérsékelt kockázatvállalás mellett a lekötött betéteket meghaladó hozamokat lehetett elérni. A gyűjtésünk szerint a legjobb alapok tavaly 10% körül hoztak, de a forintos alapoknál az átlag is 6,4% volt. Óvatosan kell azonban már most eljárni, a kamatcsökkentési periódusnak hamarosan vége, az elérhető hozamok pedig vészjóslóan csökkennek. Ráadásul nagy differencia van az alapok között, akár a hozamokat, akár a felvállalt kockázatokat nézzük.

Óriási összegek kerültek a kötvényalapokba. Rendszerint év elején összeállítást készünk a legérdekesebb befektetési alap kategóriákról (pénzpiaci, kötvény, részvény, abszolút hozam), hogy miként teljesítettek, a gyűjtésünket most a kötvényalapokkal kezdjük, a statisztikák alapján ugyanis ebbe az alapkategóriába érkezett a legtöbb pénz a 2013-as évben. A tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés