Előfizetői tartalom

Két kézzel szórják a bóvli kötvényeket

Portfolio
A múlt héten látott erőteljes részvénypiaci korrekció más kockázatos eszközök piacán is éreztette hatását, a bóvli kötvények szintén lejtőre kerültek, miután a befektetők ismét elkezdtek aggódni a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatban. A bóvli kötvényeknél az átlagos hozamszint 1 éve nem látott magasságba ugrott - számolt be a Financial Times.

A kötvénypiac leginkább kockázatos szegmensénél, a befektetési kategória alatti instrumentumoknál a múlt hét során jelentős hozamemelkedést lehetett látni, az átlagos hozamszint a Barclays adatai szerint 1 éve nem látott magasságba, 6,47 százalékig emelkedett. A bóvli kötvények nem most kerültek először eladói nyomás alá, gyakorlatilag július óta szenvednek, azóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés