Előfizetői tartalom

Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak

Portfolio
A bankok egyik legfontosabb stratégiai iránya ma az, hogy az ügyfeleket a digitális ügyintézési csatornák felé tereljék, hiszen ezzel költségeket takaríthatnak meg, és az ügyfelek kiszolgálásának minőségét is javíthatják. Igaz, a magyar bankok jelentős versenyhátránnyal küzdenek meg a területen, a szabályozói megfelelésre jóval többet költenek, mint külföldi versenytársaik, ezért kevesebb energia jut a fejlesztésekre - mondta Kalmár Ákos, a T-Systems Magyarország nagyvállalati ágazatigazgatója a Portfolio Pénzügyi IT 2015 konferenciáján.

A digitális bankolásnak gyakorlatilag két megjelenési formája van, az egyik az ügyfél felé történő megjelenés, kommunikáció, a másik pedig a bankok belső működésével összefüggő folyamatoknak az átalakítása. Ma a bankoknak az egyik legfontosabb stratégiája az, hogy az ügyfeleket a hagyományos csatornákról az elektronikus, digitális csatornákra, az omnichannel technológiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés