Előfizetői tartalom

Zuhan az OTP - Kiszállhat az egyik nagytulajdonos

Közel 8 százalékot esett az OTP árfolyama az augusztus végi csúcshoz képest, az esés az elmúlt órákban gyorsult be, csak ma közel 4 százalékot esett az OTP. Az esésben szerepe lehet annak, hogy lejárt az a 180 napos időszak, amíg a bank egyik nagytulajdonosa, a Groupama nem adhatja el részvényeit (a Groupama kiszállására egyébként semmilyen bizonyíték sincsen, a vállalat nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban), piaci forrásainktól úgy tudjuk, hogy több piaci szereplő is nagy volumenű eladásokkal a Groupama esetleges kiszállására pozícionálja magát. Ezen felül fontos technikai szintek áttörése is elindíthatta a lavinát, és az is biztos, hogy az MNB bejelentései és az orosz bankválság sem segítették az OTP árfolyamát.

Gyorsul az esésAz augusztus végi csúcs óta 8, csak ma 4 százalékkal került lejjebb az OTP, összegyűjtöttük, mi állhat az esés mögött.Mi okozhatta az esést?1. A Groupama-sztoriIdén márciusban az OTP egyik nagytulajdonosa, az akkor a részvények több mint 8 százalékát birtokló Groupama bejelentette, hogy eladja az OTP-részvényeinek a közel 3 százalékát, a 8,26 millió darab...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés