Előfizetői tartalom

Agrárszektor - és más semmi: furcsa növekedés Magyarországon

Portfolio
Magyarország bruttó hazai terméke 2013 I. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva a nyers adatok szerint 0,9%-kal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,3%-kal csökkent, míg az előző negyedévhez képest 0,7%-kal nőtt - jelentette a KSH. A számok megegyeznek az előzetesen közölttel, a mai adatok igazából a részletek, a növekedési szerkezet miatt izgalmasak, ezeket a folyamatosan frissülő cikkünkben közöljük.

Éves alapon a számokból a következő kép bontakozik ki: a mezőgazdaság teljesítménye az előző évi alacsony bázist követően nem meglepő módon jelentősen, 12,3%-kal növekedett. Az ipar hozzáadott értéke 3,2, ezen belül a feldolgozóipar 2,5%-kal csökkent az egy évvel korábbi szinthez képest - alapvetően ez felelős azért, hogy még mindig a negatív tartományban van az éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés