Előfizetői tartalom

10 elképesztő szuperfegyver, amivel rettegésben tartja Amerikát Észak-Korea szövetségese

Kína elképesztő ütemben korszerűsítette a fegyvertárát az elmúlt évtizedekben, néhány olyan harci eszközt is feltaláltak már, amelynek technológiai fejlettsége már messze felülmúlja amerikai versenytársáét. Egyértelműen látszik, hogy Kína már nemcsak honvédelemre, vagy esetleg egy Dél-kínai-tengeren zajló fegyveres konfliktusra rendezkedik be, hanem globális ambíciói vannak, amit a tömegek mellett félelmetes technológiával is megtámogat. Bemutatunk tíz modern kínai szuperfegyvert.

10-8. 10. Műholdgyilkos fegyverek, űrlézerKép: Shutterstock2007-ben Kína lelőtte az egyik időjárás-szatellitjét, amivel az egész világnak bizonyította a kommunista ország, hogy képesek egy műhold megsemmisítésére. Az akciót egy SC-19-es rakétával hajtották végre, amit a Hszicsang űrközpontból lőttek fel. Ezen felül Kína dolgozik egy lézeres megoldáson is, ami a műholdak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés