FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

10 elképesztően régi fegyver, amiről nem is gondolnád, hogy még mindig használják

Miközben a világ nagyhatalmai egyre durvább szuperfegyvereket fejlesztenek, katonáikat van, hogy több mint száz éve hadrendben lévő fegyverektípusokkal látják el. Ennek oka persze részben az, hogy vannak olyan harci eszközök, amelyeknél jobbat 70-80 éve nem sikerült összerakni - vagyis fölösleges is lenne őket lecserélni. Bemutatunk tíz ősrégi fegyvertípust, harcieszközt ami még mindig szolgálatban van.

10.-8.. 10. M114 (1942)Fotó: ShutterstockA 155 milliméteres, M114-es (eredetileg M1) vontatott tarackot az Egyesült Államok az M-1918-as tarack felváltására fejlesztette ki, az első ilyen tüzérségi eszköz 1941-ben készült el és a típus 1942-ben állt hadrendbe. A világháború vége felé önjáró változata is készült; a tarackot egy M24 Chaffee könnyű tankra szerelték fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés