Előfizetői tartalom

1,8%-os volt a GDP-növekedés Magyarországon

Portfolio
A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2016 második negyedévében - szezonálisan és naptárhatással kiigazítva - 1,8%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit. Az adat 0,1 százalékponttal magasabb, mint az előzetes becsléskor közölt szám. Az előző negyedévhez viszonyítva 1,0%-os volt a növekedés, ez 0,1 százalékponttal kisebb az előzetes adatnál. A jó mezőgazdasági termés hatására a korábban közölt első negyedéves GDP-volumenindex 0,2 százalékponttal, 1,1%-ra emelkedett, így az év eleji visszaesés már kisebbnek tűnik, mint korábban.

A friss GDP-adat kisebb eltéréseket jelent csak az előzetes számokhoz képest, így az az összkép (miszerint az év eleji sokkszerű leállást korrekció követte a második negyedévben) nem változott. Ugyanakkor a felpattanás nem volt olyan acélos, hogy az első félévet megmentse. Így az első fél évben 1,4%-os volt az átlagos GDP-növekedés Magyarországon. A második fél évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés