20 000 000 000 000 dollár - áttörte a lélektani határt az USA államadóssága

2017. szeptember 12. 09:04    
nyomtatás
 
A történelem során először az Amerikai Egyesült Államok államadóssága átlépte a húszezer milliárd dolláros határt, miután a kincstár a rendkívüli intézkedések megszüntetését követően újra elkezdett állampapírokat kibocsájtani.


Azt követően, hogy Donald Trumpnak sikerült egy megállapodást tető alá hoznia a demokrata párt vezetőivel, múlt hét pénteken az amerikai törvényhozás alsó háza elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely a Harvey hurrikán áldozatainak kártalanítása mellett az adósságplafon felfüggesztésének december 8-áig történő meghosszabbításáról is rendelkezett.

Mivel az adósságplafon korábbi felfüggesztése idén márciusban hatályát veszítette, ettől kezdve a kincstárnak úgynevezett "rendkívüli intézkedéseket" kellett foganatosítania, hogy fizetni tudja a lejáró adósságpapírokat. Ebben a helyzetben nem bocsájthatott ki új állampapírokat, ezért március óta valamivel húszezer milliárd dollár alatt stagnált az USA államadóssága. A pénteki megállapodásnak köszönhetően azonban újra megnyíltak a pénzcsapok, a kincstár pedig hirtelen fel is töltötte leapadt tartalékait.

Ennek eredményeként az államadósság átlépte a húszezer milliárd dolláros lélektani határt.

20 000 000 000 000 dollár - áttörte a lélektani határt az USA államadóssága
(Business Insider, debtclock)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium