Előfizetői tartalom

2017 Európa éve lehet: kirobbanó formában a németek és a franciák

Portfolio
Rendkívül jó hírek érkeztek ma reggel Európa két legnagyobb országának gazdasági aktivitási mutatóiról, amelyek oda vezettek, hogy az eurózóna együttes konjunktúraindexe csaknem 6 éve nem látott magasságba kapaszkodott. Különösen figyelemre méltó, hogy a francia választási bizonytalanság mellett a szolgáltató szektor nagy lendületet vett, illetve az is, hogy az eurózóna összesített foglalkoztatási alindexe közel egy évtizedes csúcsra ért.

Előbb a német, majd a francia előzetes beszerzésimenedzser-indexek (bmi) jelentek meg ma reggel, és mindkettő adatcsomagban voltak meglepően jó eredmények, amelyek a 10 órakor megjelent összesített eurózóna adatközlést is felfelé húzták. A németeknél a feldolgozóipari bmi közel 6 éves csúcsra, 57 pontra ugrott a várt 56 pontról, illetve a januári 56,4 pontról. Közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés