Előfizetői tartalom

Félelmetes pusztítást okoz a koronavírus egy kis európai országban

Portfolio
Hetek óta Belgiumban jelentik a legtöbb koronavírus okozta halálesetet a lakosság arányában a nagyobb országok közül, az alig 11,5 milliós európai ország olyan epicentrumokat is megelőzött, mint Olaszország, Spanyolország vagy az Egyesült Államok. A drasztikus számokat a belgák főleg statisztikai módszertanbeli különbségekkel okolják, hiszen olyan idősotthonokban történt haláleseteket is a koronavírusnak regisztrálnak, melyek esetén csak a gyanúja merült fel a fertőzésnek. Ennek ellenére tényleg felkészületlenül érte a belga idősotthonokat a járvány és csöppet sem nevezhető kedvezőnek a helyzet az országban, amely júniusra a kormány tervei szerint már teljesen újranyitna.

Elmérgesedett a járvány Belgiumban? Hetek óta Belgiumban a legmagasabb a koronavírus miatti halálozási ráta a teljes népesség arányában, pénteki adatok szerint egymillió főre vetítve 735 halálesetet regisztráltak a hatóságok az országban. Belgium több száz fővel előzi még az epicentrumnak számító Spanyolországot (558 halott / 1 millió fő) és az Egyesült Államokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés