Előfizetői tartalom

Már megugrott Magyarország adóssága, de a robbanást talán sikerül elkerülni

Már a második negyedévben jelentősen megugrott Magyarország GDP-arányos adóssága a gigantikusra hízott költségvetési hiány és a gazdaság visszaesése miatt. A járvány esetleges második hulláma miatt a második féléves tendenciák is bizonytalanok, de elővettük a szokásos modellünket, melyben bizonyos forgatókönyveket szoktunk felrajzolni. Nagyon pesszimista esetben akár hatéves csúcsra is emelkedhet az államadósság-rátánk, vagyis hosszú évek izzadságos munkáját nullázhatja le a koronavírus-járvány.

Már megugrott az adósságunk A tavaly év végi 66,3%-ról fél év alatt 71,9%-ra emelkedett Magyarország GDP-arányos államadóssága, ez 2018 harmadik negyedéve óta a legmagasabb volt – derül ki az MNB által hétfő reggel közölt előzetes adatokból. Bár 2018 nem volt olyan régen, de ahogy az alábbi ábrán látszik, a két éves visszaugrás egyetlen negyedév alatt történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés