Előfizetői tartalom

Mindenki az omikronra figyel, már szinte minden európai országban megjelent az új variáns

Portfolio
Újabb korlátozások jelennek meg világszerte, ahogy a hatóságok megpróbálják megfékezni a Covid-19 omikron törzsének terjedését. Franciaországban négy hétre bezárták az éjszakai szórakozóhelyeket, New York város a magánszektorban oltási kötelezettséget írt elő, a kínai Ningbo kikötőváros pedig bezárt néhány iskolát. Dél-Afrikában a pozitív tesztek aránya 26,4 százalékra emelkedett, de a hullám eddig nem árasztotta el a kórházakat, ami óvatos optimizmusra ad okot, hogy az omikron többnyire enyhe megbetegedéseket okozhat. A szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy még túl korai lenne következtetéseket levonni. Egyre több európai ország számol be arról, hogy megjelent az omikron variáns, hétfőn Horvátország jelentette az új variánshoz kapcsolódó első eseteket, de két, a Dél-afrikai Köztársaságból hazatért orosz állampolgárnál is kimutatták az koronavírus omikron változatát.

2021. december 07. 22:05 Megosztás Az uniós egészségügyi miniszterek az emlékeztető oltás beadatására szólítottak fel Az Európai Unió tagországainak egészségügyi miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon a koronavírus elleni emlékeztető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés