Előfizetői tartalom

2024-ben is vizes világeseményt rendezhet Budapest

MTI
|
Portfolio
A FINA hétfői döntése értelmében 2024-ben Budapest rendezheti a 25 méteres medencés úszó világbajnokságot. A jelenleg is zajló világbajnokság után a következő években így rendszeresen nagy világeseményeknek adhat otthont a magyar főváros és a mostani esemény kapcsán kialakított infrastruktúra jobb kihasználtságra számíthat egy tudatosan felépített, világrendezvények elnyerésére törekvő stratégiának köszönhetően. Az ilyen események Budapestre hozatala mindenképpen segíti a több tízmilliárd forintos beruházások megtérülését.

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) a magyarországi 17. vizes világbajnokság alatt, hétfőn döntött arról, hogy a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel később pedig a magyar főváros lehet a házigazdája. Kazany részéről Vlagyimir Leonov, tatár sportminiszter, magyar részről pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés