Előfizetői tartalom

320 forint fölé mehet, és nem az euró - mi az?

Portfolio
Az amerikai jegybank várható monetáris szigorításával és az Európai Központi Bank további lazításával párhuzamosan fokozatos gyengülést mutathat a hazai deviza, így 2016-ban akár a 321 forintot is elérheti a dollár árfolyama - legalábbis erről árulkodnak a Citi 2015-ös globális kitekintőjének számai. A gazdasági növekedés eközben 2 százalékon stabilizálódhat középtávon, ugyanakkor 2016-ban az előző uniós költségvetési ciklus forrásaihoz való hozzáférés megszűnésével a reál GDP-növekedés 1,8 százalékra mérséklődhet.

Növekedési kilátások A 2015-ös várakozásokat is leginkább a hazai növekedési tényezők irányítják majd a Citi elemzői szerint. A hazai kereslet növekedése elérheti a 2 százalékot idén, amit a devizahitelek forintosítása, a fennmaradó pozitív reálbér emelkedés, és a munkaerő-piaci kondíciók fokozatos javulása is segíthet. Az EU források felhasználása rekord magasságokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés