Előfizetői tartalom

34 helyet bukhat az Európai Néppárt, de még így is a legerősebb lehet az EP-ben

MTI
|
Portfolio
Ma hozta nyilvánosságra az Európai Parlament a 2019. februári nemzeti közvélemény-kutatásokon alapuló első előrejelzését arról, hogy hogyan nézhet majd ki az EP összetétele az idén májusi választások után és ebből az rajzolódik ki, hogy az eddig is legnagyobb, 217 fős, frakcióval rendelkező Európai Néppárt (EPP) stabil előnyre tehet szert, igaz a várható mandátumszáma 183 főre csökkenhet. A február 6-i állást tükröző felmérés szerint a 21 magyar képviselői helyből a Fidesz-KDNP-nek 13, a Jobbiknak 4, az MSZP-Párbeszédnek 3, a Demokratikus Koalíciónak 1 juthat.

Gyengülhet az EPP és az S&DA tagállamokban külön-külön készített közvélemény-kutatások EP által összesített eredménye szerint az Európai Néppárt 183 mandátumra számíthat a következő ciklusban immár csak 705 tagú képviselőtestületben (a brit képviselők nem kapnak helyet), míg a második helyezett szociáldemokraták (S&D) 135 mandátum megszerzésére esélyesek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés