3400 milliárdos program felügyeletét kapja Kósa tárca nélküli miniszterként

2017. szeptember 13. 08:46  english version   
nyomtatás
 
A 3400 milliárd forintot elérő "Modern Városok Program irányítására, felügyeletére kért fel a miniszterelnök. Ez az ország legnagyobb fejlesztési programja" - többek között erről beszélt a Magyar Időknek adott interjúban Kósa Lajos. A Fidesz leköszönő frakcióvezetője tárca nélküli miniszterként veszi át a posztot. A Modern Városok Program megvalósítása nagyobb részben uniós forrásokból, kisebb részben magyar költségvetési forrásokból halad és a megyei jogú városokban zajló fejlesztéseket "csomagolja össze". További részletek:

2017.04.27 12:45 3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknakA terjedelmes interjúban szó volt a múlt heti európai bíróság kvótaperbeli döntésről is, amely kapcsán Kósa úgy fogalmazott: "A bíróság ítéletét azonban nem lehet végrehajtani, mert nincs rendelkező rész". A migránsok szétosztásával kapcsolatos átmeneti jellegű (2 évre szóló) döntés határideje egyébként szeptember 26-án le¬jár, így a végrehajtásnak fizikai akadálya is lehet, bár szakértők szerint nem a határidő, hanem a kvóta végrehajtása az elsődleges a bíróság döntése alapján. Éppen erre utalt Angela Merkel német kancellár is a tegnapi interjújában, amelyben a kvótaper alapján a kvóták mielőbbi végrehajtását szorgalmazta.

2017.09.12 08:46 Pellengérre állítaná Magyarországot októberben Merkel


Kósa azt vázolta, hogy "A küzdelem a kvótával kapcsolatban a kötelezettségszegési eljárással folytatódik, amely jövő év tavaszán zárulhat le. Ezt követően lehet majd konkrét intézkedést megfogalmazni, ha egyáltalán akkor még lesz az unióban kötelező betelepítési kvóta."

A leendő tárca nélküli miniszter a jövő évi választások tétje kapcsán úgy fogalmazott: "Az lesz a tét jövő tavasszal, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, a magyar embereket, mert a migráció nem fog megszűnni, áprilisig pedig végképp nem. Ez a probléma a következő évtizedekben folyamatosan velünk lesz." Másik tétként azt mondta: "A másik fő kérdés, hogy meg tudjuk-e őrizni a hétéves munkának, gyakran erőfeszítésnek az eredményeit, amelyeket az ország - nem a kormány, nem a Fidesz önmagában, hanem szó szerint mindenki - 2010 és 2017 között elért."

2017.07.05 18:32 Jövőre akár 1000 milliárdot is lehívhatnak a megyei jogú városok

2017.07.07 08:25 Kósa teljesen új feladatot kaphat a frakcióvezetés helyett

2017.01.27 09:00 Már 2450 milliárdnál jár Orbán vidékjáró körútja

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium