Előfizetői tartalom

4 milliárd euró körüli hitelkeretet kérnénk az IMF-től

Portfolio
A magyar kormány az IMF új elővigyázatossági hitelvonaláról folytat tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal - erősítették meg a Népszabadságnak. A lap úgy tudja, hogy a hitelkeret várhatóan 4 milliárd euró körüli összeg lehet és Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi azt a hivatalos levelet, melyet a magyar kormány elküld a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és várhatóan az Európai Uniónak is egy új megállapodás megkötéséről.

Melyik programról tárgyal a kormány? Amint azt mi is valószínűsítettük tegnapi elemzésünkben, kormányzati források megerősítették a lapnak: az IMF új típusú rugalmas hitelvonalára (Flexible Credit Line, FCL) nem lennénk jogosultak annak szigorú makrogazdasági feltételei miatt. A magyar kormány ezért az IMF másik új hitelvonaláról, az elővigyázatossági hitelvonalról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés