Előfizetői tartalom

60 százalékos béremelés után már 50 dollárt is lehet keresni a csőd szélén tántorgó országban

Portfolio
Az utóbbi hetek elégedetlensége után hatvan százalékos minimálbér-emeléssel kedveskedett a venezuelaiaknak Nicolas Maduro elnök. Ezzel egy év alatt már hatodszor emelték meg a legalacsonyabb fizetést a csőd szélén tántorgó országban, a dolog szépséghibája csak az, hogy közben három számjegyű az infláció, így a megemelt bér az élelmiszerjegyekkel együtt sem éri el a 15 ezer forintot havonta.

Május elsejére időzítette egy év alatt hatodik minimálbér-emelését Nicolas Maduro, a venezuelai elnök 40 ezer bolivárról 65 ezerre emelte a legalacsonyabb fizetést hétfőtől. Emellett az állami élelmiszerjegyek összegét is emelték 135 ezer bolivárra, így összesen már 200 ezer bolivárt lehet keresni az országban.A dolog egyetlen szépséghibája, hogy feketepiaci árfolyamon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés