Előfizetői tartalom

"Még az ellenségemnek sem vennék aranyat!"

Portfolio
Azt követően, hogy a legutóbbi kamatdöntés után a Fed bejelentette az eszközvásárlási program keretösszegének csökkentését, az arany árfolyama mélyrepülésbe kezdett és az idei évi mélypontok közelébe süllyedt. A CNBC által megkérdezett piaci szakértő, Scott Nations azonban kifejtette, most még az ellenségének a pénzéből sem venne aranyat.

A Fed eszközvásárlási programjának bejelentett szűkítése az arany piacán jelentős eladói nyomást váltott ki, pénteken az árfolyam 1185 dollárig esett, ami igencsak közel van a júniusban beállított 1180,7 dolláros mélyponthoz. A mai kereskedésben kisebb korrekció figyelhető meg a nemesfém piacán, az unciánkénti árfolyam 1203 dollár környékén mozog.A közelmúltban látott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés