Előfizetői tartalom

A függetlenségi törekvések talajává vált Európa, ki lesz a következő?

Árgyelán Ágnes, London
Bár a piacok már nem reagálnak olyan hevesen egy-egy politikai fordulatra, mint korábban, a politikai bizonytalanság továbbra sem hagy nyugtot. A Citi EMEA médiaeseményén a makrogazdasági szakértők kifejtették, hogy a katalán válság és az olasz választások nagy kockázatot hordoznak, miközben nem tudni, hogy a függetlenségi törekvések sorában ki lesz Európa következő fekete báránya.

A Citi makrogazdasági elemzői által említett fontosabb tényezők, amelyek hatással vannak vagy lehetnek a makrogazdasági és piaci folyamatokra: Amikor normalizációról beszélünk, már nem korábbi, 5%-os kamatszintek tekinthetőek normálisnak, a világ változik, és ehhez igyekeznek alkalmazkodni a világ jegybankjai is: a Fed már elkezdett szigorítani, az EKB pedig még csak most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés