Előfizetői tartalom

A jennek már gyengülni sincs ereje

Portfolio
Négy éve tartó emelkedő trend tört meg a közelmúltban a dollár/jen keresztárfolyamban. Mivel a jen hagyományosan menekülő-devizának számít, ezért a fordulat mögött feltehetően a piaci félelmek és a befektetői kockázatkerülés fokozódása állhat. Az árfolyam jövőbeni alakulásában többek között a Fed és a Japán Jegybank kamatpolitikájának is jelentősen befolyásolhatja majd.

2012 óta a japán gazdaságpolitika központi eleme a nemzetközi sajtóban csak "Abenomics" névvel illetett intézkedés-sorozat, ami Abe Sinzó miniszterelnök nevéhez fűződik. Ennek egyik alappillére az elképesztő méretű, éves szinten 80 ezer milliárd jen értékű jegybanki stimulus. Ezzel egyrészt a japán gazdaság évtizedek óta fennálló alacsony infláció problémáját kívánták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés