Előfizetői tartalom

A kínai vezetés beismerte: fáj az USA-val vívott kereskedelmi háború

Portfolio
Kína komoly kihívásokkal néz szembe, a jelenlegi környezetben nem lesz könnyű az ország gazdaságát stabil pályán tartani - fogalmazott kínai idő szerint ma reggel Li Ko-csiang miniszterelnök a World Economic Forum Tiencsinben tartott konferenciáján elhangzott beszédében. Azt persze hozzátette, hogy országa elegendő eszközzel rendelkezik a helyzet kezeléséhez, azonban beszéde még így is szokatlanul őszintén vallott az USA-val szembeni kereskedelmi háború által előidézett nehézségekről.

A világgazdaságba való szoros integráltsága miatt Kínára elkerülhetetlenül hatást gyakorolnak a globális gazdaság- és kereskedelempolitikában bekövetkező változások. Komoly kihívásokkal nézünk szembe, ha stabil pályán akarjuk tartani a gazdaságot.- ismerte el a kereskedelmi háborús konfliktus által teremtett nehéz helyzetet a kommunista ország második legnagyobb hatalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés