A kormány elhozná Magyarországra a MotoGP-t is

2017. november 10. 18:44    
nyomtatás
 
A közeljövőben Magyarország is rendezhet MotoGP-futamot a Hungaroringen, legalábbis ez a kormány törekvése - derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. Majdnem tíz éve már volt szó magyar futam lehetőségéről, de akkor a Balatonring bedőlése miatt kútba esett a terv.


Csütörtökön jelent meg a kormány 1824/2017. határozata, mely szerint "a kormány egyetért azzal, hogy a Gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) Magyarországi Nagydíjának jövőbeni megrendezése érdekében az előzetes egyeztetések kezdődjenek meg a Hungaroring Sport Zrt. és a jogtulajdonos képviselői között".

A határozat emellett felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az előzetes egyeztetések alapján, a MotoGP megrendezéséhez kapcsolódó várható fizetési kötelezettségek és bevételek bemutatását tartalmazó előterjesztést nyújtson be a kormány részére november 30-ig.

Arról egyelőre nem szól a dokumentum, hogy mikortól lehet Magyarországon verseny, valószínűleg erre legkorábban 2019-ben van lehetőség, mivel a 2018-as versenynaptár már elkészült. Jelenleg egyébként 2017-ben 15 országban összesen 18 futamot rendeznek a sorozatban, Spanyolország négy helyszínnel képviselteti magát. Hozzánk legközelebb Brnóban van hagyományosan MotoGP-verseny, illetve Ausztriában, Spielbergben is felbőgtek idén a gépek.

Közel tíz éve, 2008-ban már volt szó arról, hogy Magyarország is bekapcsolódna a sorozatba, akkor 2009-re tervezték az első nagydíjat a Balatonring versenypályán, mely azonban nem épült meg. Utána 2010 májusára tervezték az első versenyt, de abból sem lett semmi.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium