Előfizetői tartalom

A multimilliárdosok legmerészebb álma válhat valóra, váratlan helyről érkezik a segítség

Portfolio
Az olasz kormány azt tervezi, hogy vagyonos magánszemélyek számára egy fix, éves szinten 100 ezer euró (kb. 31 millió forint) összegű adó megfizetése fejében letelepedési engedélyt biztosít, hogy aztán a helyi közösség javára kamatoztathassák vagyonukat. Emellett a közelgő választások egyik legnagyobb esélyese, a Silvio Berlusconi Forza Italia pártja által vezetett jobbközép koalíció teljesen átalakítaná a személyi jövedelemadó-rendszer, aminek szintén a legvagyonosabbak lennének a legfőbb haszonélvezői.

A gazdag, nagy tőkével rendelkező magánszemélyek Olaszországba csábításának céljával tavaly előállt egy olyan tervvel a kormány, amely lehetővé tenné, hogy egy 100 ezer eurós éves adó megfizetése mellett bárki letelepedhessen az országban. Az olasz döntéshozók nem titkolt módon a leggazdagabbakat céloznák ezzel a tervvel, hiszen nekik meg sem kottyanna egy ekkora tétel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés