Előfizetői tartalom

A nap ijesztő ábrája: ha már várod a lakáspiaci összeomlást, ebben reménykedhetsz

Portfolio
Részben a jegybankok extrém laza monetáris politikájának köszönhetően számos fejlett országban már a 2008-as világgazdasági válságot megelőző szintnél is jóval magasabban vannak az ingatlanárak. Ez sok esetben a háztartások számottevő mértékű eladósodásával párosult, ami nem elhanyagolható veszélyforrást jelent a világgazdaságra nézve - figyelmeztet az OECD legfrissebb elemzésében.

A nagyra fújódott ingatlanpiaci buborékok kidurranása súlyos gazdasági visszaeséshez vezet, mint azt a 2008-as válságot követően az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Írországban is láthattuk (hogy csak néhány példát említsünk). Ennek fő oka, hogy egy lakáspiaci összeomlás hatása több csatornán keresztül is átszűrődik a reálgazdaságba. Egyfelől a háztartások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés