Előfizetői tartalom

A németeknek is nagyon fáj Magyarország legnagyobb problémája

MTI
|
Portfolio
Rontja a német gazdaság teljesítményét a megfelelően képzett munkaerő hiánya, amely középtávon 0,9 százalékponttal is visszavetheti a növekedés éves ütemét - derül ki a kölni gazdaságkutató intézet (Institut der deutschen Wirtschaft Köln - IW) hétfőn közzétett tanulmányából. A munkaerőhiány az egész kontinensen komoly gondot jelent, Magyarországon is rekordon van az üres álláshelyek száma.

A munkavállalói érdekképviseletek országos szövetségének (BDA) támogatásával működő IW kutatóintézet elemzőinek számítása alapján Németország gazdaságából 440 ezer szakképzett munkavállaló hiányzik. Ha a német vállalatok képesek lennének pótolni a hiányzó munkaerőt, a hazai össztermék növekedésének éves üteme 0,9 százalékponttal is magasabb lehetne, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés