FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

A románoknak előbb lehet eurójuk, mint nekünk

MTI
|
Portfolio
Románia, az Európai Unió egyik leggyorsabban növekvő tagállama 2022-ben csatlakozhat az euróövezethez, mihelyt elkezd emelkedni legszegényebb polgárainak jövedelme - jelentette ki a román külügyminiszter egy hétfőn megjelent lapnyilatkozatban. Múlt héten Csehországból jött a hír, hogy szeretnének megfigyelői státuszt kapni az eurózóna ügyeiről döntő pénzügyminiszteri tanács üléseire, előtte pedig az eurót használó Szlovákia miniszterelnöke tett nagyon erősen az EU magjához elköteleződő nyilatkozatot. Úgy tűnik tehát, hogy kezd felpezsdülni a régióban is az euróbevezetés témája, amelynek magyar lehetőségéről júniusban már írtunk egy részletesebb anyagot az okokkal és háttérrel együtt, majd a magyar euróbevezetés anyagi motivációs oldalát is megvilágítottuk.

Kapcsolódó cikkünk2017.06.19Orbánék ősszel megkaphatják a visszautasíthatatlan ajánlatot2017.07.10Az agrárkassza levágására készül Brüsszel - Mi lesz így Magyarországgal? Budapest Economic Forum 2017 Az EU-integrációról és az eurózóna mélyüléséről, a lehetséges pénzcseréről bőven lesz szó az október 5-i Budapest Economic Forum konferenciánkon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés