A CIA főnöke elárulta, mire készülhet Észak-Korea

2017. augusztus 13. 19:55    
nyomtatás
 
Mike Pompeo, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője kijelentette vasárnap, hogy nem lepődne meg, hogyha Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtana végre annak ellenére, hogy mostanra rendkívül feszültté vált a viszonya az Egyesült Államokkal.A CIA vezetője nem lepődne meg


Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség vezetője, Mike Pompeo arról beszélt a Fox News csatornán vasárnap, hogy nagyon biztos abban, hogy a Kim Dzsong Un irányítása alá tartozó ország mindent megtesz a rakétavédelmi rendszerének fejlesztése érdekében. Így egyáltalán nem lenne meglepődve, hogyha Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtana végre azt követően, hogy júliusban már két rakétát is kilőttek.

Amerika készen áll


"Teljesen készen állnak a katonai megoldások, csőre töltöttünk arra az esetre, ha Észak-Korea nem bölcsen cselekszik. Remélhetőleg Kim Dzsong Un más utat választ" - írta a közösségi portálon az amerikai elnök.

A CIA főnöke elárulta, mire készülhet Észak-KoreaDonald Trump először kedden beszélt arról, hogy a hetek óta provokáló észak-koreai rezsim az amerikaiak "tüzével és haragjával" néz szembe, ha folytatja az eddigi tevékenységét.

Erre válaszul az ázsiai ország bejelentette, hogy felkészül egy esetleges támadásra a guami amerikai katonai támaszpont ellen. Csütörtökön aztán Trump megerősítette, hogy az amerikai embereknek biztonságban kell érezniük maguknak, ő pedig hajlandó ezt garantálni.

Péntek reggelre nem hivatalosan ugyan, de Kína is megszólalt: a pártlapban arról írtak, hogy ha Észak-Korea támadna, akkor igyekeznie kellene az országnak függetlennek maradni, azonban ha az USA megpróbálná megdönteni a sztálinista ország rendszerét, akkor be kellene avatkozniuk.

Magas rangú amerikai katonai tisztségviselők korábban az NBC hírműsorának elárulták, hogy a tervek szerint Guamról induló B-1B típusú stratégiai bombázók képeznék a csapásmérő erő gerincét, és a műveletet további harci repülőgépekkel, valamint műholdakkal és drónokkal támogatnák. Több forrás szerint a lehetséges célpontok között lenne nagyjából két tucat rakétaindító állomás és rakétakísérletekre használt létesítmény.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium