Előfizetői tartalom

A Fedet nem sürgeti az infláció, tovább marad a nyomda?

Portfolio
Továbbra sem látunk jelentős fogyasztói árnyomást az Egyesült Államokban, tehát ez a szempont biztosan nem sürgeti a Fed döntéshozóit a ma este záródó ülésen (bár ők egyébként a PCE-t és nem a CPI-t figyelik). Szeptemberben ugyanis év/év alapon nézve 1,2 százalékos inflációt látunk a fogyasztói kosárban, míg havi alapon 0,2-t. Mind a két szám teljesen összhangban van a piaci várakozásokkal.

A mai napon megjelent fogyasztói árindex statisztikákból azt látjuk, hogy az Egyesült Államokban nincs számottevő árnyomás. A Fed kettős mandátuma szerint egyszerre kell az elérhető legmagasabb foglalkoztatottságot biztosítania és két százalék alatt tartania az inflációt. A CPI alapú infláció év/év alapon 1,2 százalékra lassult szeptemberben, miután hó/hó alapon 0,2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés