Előfizetői tartalom

A gonosz hitelminősítők, az ártatlan országok és a spekuláns hitelezők

Valahogy sosem tudnak helyesen cselekedni a hitelminősítők - legalábbis ez lehet az ember érzése a válság kitörése óta feléjük áradó harag alapján. A Lehman-válságban szerzett elévülhetetlen érdemek után az európai leminősítések vágták ki sokakban a biztosítékot, az Egyesült Államok kiszórása a tripla-A körből újabb indulatokat szült, majd amikor az uniós kockázatok átértékelési sorába bekerült Magyarország, idehaza is élénk viták indultak a hitelminősítők szerepéről.

Korábban két alkalommal is kifakadtunk a hitelminősítők kapcsán, ám egy kicsit máshogyan: a görög krízis kapcsán éppen a tragikomikus késlekedést bíráltuk, az Egyesült Államok leminősítése kapcsán pedig a Standard & Poor's ellen indult hadjárat visszásságaira hívtuk fel a figyelmet. Némi számvetésnek újra ideje van, mert a magyar államkötvények bóvliba vágása finoman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés