Előfizetői tartalom

A hitelminősítők is odacsaphatnak az olajtermelőknek

Portfolio
Több jelentős olajexportáló ország számára is problémákat okozott az olajárak kiújult esése az év elején. A Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) szakemberei szerint hamarosan újabb csapás érheti az olajexportáló országokat, mivel a piac ma lényegesen rosszabbnak árazza a hitelminősítésüket, mint amilyen a valóságban, vagyis leminősítési spirál indulhat be.

Átlagosan majdnem két fokozattal a valós szint alá árazza a piac az olajtermelő országok hitelminősítői besorolását - derül ki az amerikai bank közelmúltban publikált elemzéséből. Zambia esetében a befektetők öt fokozatú leminősítést áraznak "B"-ről C mínuszra", Ghána három fokozattal, Kenya eggyel, Nigéria pedig majdnem kettővel kellene, hogy alacsonyabban álljon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés