Előfizetői tartalom

A húsz legszegényebb között négy magyar régió

Portfolio
Egy bolgár és egy román régió az Európai Unió legszegényebbje, egy főre jutó GDP-jük a közösségi átlag alig harmada, míg a leggazdagabbnak egy belső londoni kerület számít, ahol az egy főre jutó GDP az EU-átlag több mint háromszorosa - derül ki az Eurostat friss, immár az új EU-tag Horvátországgal kibővített jelentéséből. Pozsony az ötödik és nagyon elhúzott, Prága a tizedik, Bécs a tizenkettedik leggazdagabb régió. Budapest nem számít külön régiónak ebben a bontásban. A hét magyar régióból négy viszont megtalálható a húsz legszegényebb európai között, ahol összesen immár 273 régió van.

Horvátország 2013. július 1-től lett az Európai Unió tagja, így a közösség 28 tagúvá vált. Az Eurostat most publikálta az új taggal bővített, régiókra bontott statisztikákat az egy főre jutó GDP-ről. Horvátországgal együtt a viszonyítási alap is az EU28-ak átlaga lett. A most publikált jelentés a NUTS-2 régiókra vonatkozik, 273 ilyen régió van a 28 tagú közösségben.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés