Előfizetői tartalom

A közbeszerzések csaknem felén egy ajánlat "versenyez"

Portfolio
A 2010. évi közbeszerzések adatait vizsgálva megállapítható, hogy az eredményesen lezárt közbeszerzések mintegy 40%-ánál mindössze egy pályázó adott be érvényes ajánlatot. Az egy érvényes pályázatot leadó közbeszerzések aránya felettébb furcsa időbeni szabályosságot mutat: 2010 júniusban különös módon megnőtt az egy érvényes pályázóval megvalósuló közbeszerzések aránya. Ezek a Budapesti Corvinus Egyetem Korrupciókutató Központjának főbb megállapításai.

Második jelentését tette közzé a Budapesti Corvinus Egyeteme működő Korrupciókutató központ a hazai közbeszerzések vizsgálata alapján. A korábbi jelentés még inkább a közbeszerzési adatbázis létrehozásáról szólt, mára a feldolgozás során kinyert első eredményekről is beszámoltak a kutatók. Ezek pedig igen elgondolkodtatók. Az elemzett 15 515 közbeszerzési eljárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés