Előfizetői tartalom

A magyar iparon ez sem segít

Portfolio
Októberben az előzetes adatok alapján az ipari termelési volumene 2%-kal meghaladta az előző havi szintet. A 2%-os bővülés akár elismerésre méltó is lehetne, ám ha hozzátesszük, hogy egy 3%-os zsugorodást követte, akkor elmondhatjuk, hogy ez nem az a felpattanás, amire az optimistább elemzőbb számítottak. A szektor teljesítménye októberben 2,1%-kal múlta alul az egy évvel korábbit.

Az ipar idei növekedése 1% körül lehet, ami igen harmatos eredmény. (Statisztikai vénájú olvasóink kedvééért jegyezzük meg, hogy ez az 1% is "csak" áthúzódó hatás.) Az ipar termelési trendjét valójában legfeljebb stagnálásnak lehet nevezni.A látványos lassulás mögött egyrészt a járműgyártás fékezése áll. Az évek óta meghatározó jelentőségű szektorban az idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés