Előfizetői tartalom

A magyar nyugdíjasok többségének tényleg luxus a külföldi nyaralás?

Portfolio
2014-ben az EU-s állampolgárok között minden ötödik szállodai vendégéjszaka 65 éves, vagy annál idősebb személyekhez kötődött - derül ki az Eurostat a Turizmus Világnapja alkalmából kiadott elemzéséből. A tagországok többségében az idősek a hazai utazási célpontokat részesítették előnyben, voltak azonban kivételek: a német nyugdíjasok például 2014-ben közel 150 millió éjszakát töltöttek a világ más országaiban, amivel messze maguk mögé utasítottak mindenkit az unióban. A 65 év feletti magyarok jóval kevesebb időt töltenek pihenéssel, illetve külföldi utazási hajlandóságuk is jelentősen elmarad az EU-s átlagtól, ami demográfiai tényezők mellett anyagi okokra is visszavezethető.

Szeptember 27-e a turizmus világnapja, az Eurostat pedig ebből az alkalomból - 2014 végi adatok alapján - készített egy elemzést az Európai Uniós állampolgárok utazási szokásairól, különös hangsúlyt fektetve a 65 év feletti korosztályra. Az európai társadalom öregedésével, illetve a növekvő várható élettartammal párhuzamosan 2014-re már 20%-ra nőtt a 65 év feletti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés