Előfizetői tartalom

A magyarok 24%-a sokkal jobban keres a többinél

Portfolio
Az európai OECD-tagországok között Magyarországon a legnagyobb a bérkülönbség a diplomások és a nem diplomások között, de a felsőoktatási végzettséggel rendelkező munkavállalók közül is a férfiakat kompenzálják a legjobban, a nők csupán a férfiak fizetésének 68 százalékát keresik átlagosan - többek között ez is kiderül az OECD Education at a Glance 2016 kiadványából, ami csütörtök délelőtt jelent meg. A középszintű oktatásban ugyan emelkedett a szakképesítést is elsajátító diákok aránya az utóbbi években, az OECD-átlagtól így is elmaradunk. Az oktatásra fordított közkiadások aránya továbbra a legalacsonyabbak között van hazánkban, különösen a középfokú oktatásra költünk jóval kevesebbet, mint a többi tagország.

A minőségi oktatáshoz fenntartható finanszírozás kellAz általános iskolától az egyetemig nézve az egy diákra jutó éves állami kiadás még mindig Magyarországon az egyik legalacsonyabb az OECD -ben. 2013-ban a 10 500 dolláros átlaghoz képest a magyar kormány csak 5 600 dollárt költött el diákonként az oktatásra. Ez 82 százaléka a 2008-as kiadásoknak.Az egy főre eső GDP-hez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés