Előfizetői tartalom

A magyarokra még mindig 4-6 évvel rövidebb élet vár az EU-átlagnál

Portfolio
Mind a hét magyarországi régióban 78 év alatt volt a születéskor várható átlagos élettartam 2014-ben, azaz 4-6 évvel rövidebb életre számíthattak a magyarok annál, mint ami az EU-átlag volt - derült ki az Eurostat néhány hete frissített nagy adatbázisából. A tengerparti térségekben élőknél sajnos gyakran 6-10 évvel rövidebb életre számíthatnak a magyarok.

Látványos ábrára akadtunk az Eurostat közelmúltban publikált regionális évkönyvének népességi folyamatokról szóló fejezetében, hiszen amint alább bemutatjuk: mind a hét magyarországi statisztikai régióban 78 év alatti volt 2014-ben a születéskor várható átlagos élettartam. A legtöbb kelet-közép-európai régiónál ugyanezt a színt látjuk, de érdekes, hogy azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés