Előfizetői tartalom

A Moody's elárulta, mikor jöhet magyar felminősítés

MTI
A Moody's Investors Service illetékes igazgatója szerint a magyar gazdaságban számos pozitív fejlemény zajlik az elmúlt időszakban, és ennek volt az eredménye az is, hogy a hitelminősítő tavaly visszaemelte a magyar államadós-besorolást a befektetésre ajánlott sávba, de a térségi összehasonlításban egyelőre magas államadósság-ráta még terheli az osztályzatot.

Dietmar Hornung, a Moody's szuverén besorolásokért felelős részlegének vezérigazgató-helyettese a cég által a feltörekvő piacok kilátásairól tartott keddi londoni konferencián az MTI-nek elmondta: a magyar gazdaság meglehetősen ellenállóképesnek bizonyult, és szilárd ütemben növekszik. Hornung szerint az is egyértelmű plusz a magyar hitelképesség megítélésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés