A nap ábrája ez a vörös térkép

2017. július 12. 20:47    
nyomtatás
 
Az időskorúaknak a munkaképes korúakhoz viszonyított aránya egy fontos demográfiai mutató, ami kifejezi, hogy milyen erőfeszítésébe kerül egy társadalomnak gondoskodni a rászorulóiról. Minél magasabb ez az mutató, arányaiban annál több idősről kell a munkaképes korúaknak gondoskodni. A látványos térképre nézve megérthetjük, hogy ez a demográfiai probléma (egyelőre) a fejlett világot sújtja.


Időskorúak aránya a munkaképes korúakhoz viszonyítva (%)


A nap ábrája ez a vörös térkép
Klikk a képre!


Forrás: GeoFred


Az ábrát nézve nem meglepő az a jóslat, hogy 80 év múlva Afrikában közel annyian fognak élni, mint Ázsiában, a többi kontinens együttes részesedése a világ népességéből pedig már jóval korábban 20% alá szorul.

2017.07.11 14:50 Látványos ábrák arról, hogyan válik nyugdíjas szanatóriummá a világ


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kiemelt privát banki tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium