Előfizetői tartalom

A németeknek elegük lett a kínai felvásárlásokból

MTI
A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el szerdai ülésén a német kormány. A német cégek EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülése azután vált politikai vitatémává, hogy egy kínai társaság tavaly felvásárolta a digitális technológiák területén a legsikeresebbek közé tartozó német vállalatot, a Kuka robotikai céget. Ez felerősítette az aggodalmakat amiatt, hogy Kína felvásárlások révén egyre erőteljesebben törekszik a külföldön felhalmozott technológiai tudás megszerzésére, de nem engedi, hogy a kínai vállalatokat felvásárolják a külföldi cégek.

A rendeletben szigorítják az EU-n kívüli vállalatok tulajdonszerzési bejelentési kötelezettségét, és az eddigi két hónapról négy hónapra emelik a legkevesebb 25 százalékos tulajdonszerzésről indított vizsgálat idejét. Kiterjesztik az úgynevezett szektorspecifikus vizsgálat hatókörét, az eddiginél több gazdasági tevékenységnél kell megvizsgálni, hogy a tulajdonszerzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés