Előfizetői tartalom

A rektor arra számít, hogy Brüsszel jogi lépéseket tesz a lex CEU ellen

Portfolio
Michael Ignatieff, a CEU rektora, aki hétfő délután megbeszélést folytatott az Európai Bizottság első alelnökével, "óvatosan optimistának" mondta magát, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást fog kezdeményezni a felsőoktatási törvény módosítása miatt. A testület szerdán tárgyal a lex CEU-ról, melyet követően jogi lépéseket is bejelenthet.

A felsőoktatási törvény jelenlegi formájában megfosztaná az amerikai diploma kiadásának jogától a CEU-t, ami elfogadhatatlan - jelentette ki hétfő este a Brüsszeli Szabadegyetemen tartott beszélgetésen Michael Ignatieff, a Közép-Európai Egyetem elnök-rektora. Ignatieff hangsúlyozta, hogy bármit is tesz a magyar kormány, az intézmény nem zárja be a kapuit és Budapesten marad....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés