Előfizetői tartalom

A rendszerváltozás óta nem zuhantak ekkorát a beruházások

Portfolio
2016 utolsó negyedévében a magyarországi beruházások volumene 24,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbi szinttől. Az adat még úgy is kellemetlen meglepetés, hogy tudtuk: a 2015 végi nagy költségvetési kiköltekezés magas viszonyítási pontot jelent. 2016 a beruházások fekete éve volt Magyarországon: a 20%-os éves átlagos zsugorodásnál nagyobbat a rendszerváltozás óta nem láttunk.

A beruházások volumene 0,4%-kal volt magasabb, mint az előző negyedévben, ami gyakorlatilag jelentéktelen mértékű növekedést jelent. Ez egyben rá is világít az európai uniós támogatások bűvésztrükkjére: mint ismert, az év végén óriási pénzszórást produkált a kormányzati adminisztráció, ám ez valójában abból állt, hogy a pénz döntő része az államháztartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés