Előfizetői tartalom

A schengeni övezet vége Európa végét jelenti

MTI
A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet vége Európa végét jelentené - mondta Francois Hollande francia elnök pénteken a France Inter rádióadónak adott interjújában. A francia államfő szerint a migránsválság miatt veszélyben lévő schengeni megállapodás vége Európa végét jelentheti abban az értelemben, hogy az véget vetne az európaiak szabad áramlásának.

Hollande a brit reformelképzelésekkel kapcsolatban kifejtette, hogy "megteszi, amit kell", hogy az Egyesült Királyság az EU tagja maradjon, de London nem akadályozhatja, hogy a többi ország mélyítse együttműködését. Így London nem kaphat vétójogot az euróövezet döntéseinél, hiszen Nagy-Britannia nem használja a közös pénzt. Hozzátette: nem vonatkozhatnak külön szabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés