Előfizetői tartalom

A semmiből jött jelölt nyerte az első tévévitát

MTI
|
Portfolio
Az öt hét múlva esedékes francia elnökválasztás favoritjának számító, függetlenként induló Emmanuel Macront, a szocialista kormány volt gazdasági miniszterét találták a nézők a legmeggyőzőbbnek az öt legfőbb elnökjelölt első, hétfő esti, három és félórás televíziós vitájában - derül ki az Elabe közvélemény-kutató intézet gyorsfelmérésből, amelyet a BFM hírtelevízió rendelt meg.

A legtapasztaltabbnak számító radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon végzett a második helyen, őt a nézők 20 százaléka találta a leginkább meggyőzőnek. A konzervatív Francois Fillon és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke 19 százalékkal került a harmadik helyre, míg a szocialista Benoit Hamont 11 százalék ítélte a legmeggyőzőbbnek. Az Elabe két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés