Előfizetői tartalom

A választások meghackelése miatt 35 orosz diplomatát toloncolnak ki az USA-ból

Portfolio
A jelenleg hatalmon lévő amerikai kormány szerint orosz hackerek beavatkozhattak az idei elnökválasztásba, befolyásolva ezzel annak kimenetelét, ezért Barack Obama amerikai elnök jóváhagyta 35 orosz diplomata kitoloncolását, illetve egyéb szankciókat is kilátásba helyezett - írja a Reuters. Az elnök elmondta, hogy napokon belül a kongresszus elé kerül a jelentés, ami az állítólagos orosz hackertámadások hátterét vizsgálja, amelyben feltehetően magasrangú orosz kormányzati képviselők is részt vettek.

A novemberi amerikai elnökválasztással kapcsolatban hivatalos körökben felmerült a gyanú, hogy orosz hackerek beavatkozhattak a belső folyamatokba, ezáltal pedig hatást gyakorolhattak a választás kimenetelére. Sokak szerint az sem véltetlen, hogy Hillary Clinton magánszerverén tárolt elektronikus levelezésének kiszivárgására épp a választási kampányhajrában került sor. Barack...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés