Előfizetői tartalom

A válság óta nem esett ekkorát a kanadai GDP

Portfolio
2016 második negyedévében negyedéves alapon 0,4%-kal, évesített negyedéves bázison 1,6%-kal zsugorodott Kanada GDP-je: ilyen mértékű visszaesésre a válság óta nem volt példa. A háttérben az olajkitermelés, illetve ezzel kapcsolatban az export visszaesése állt, amiért túlnyomó részt egy óriási nyári tűzvész volt a felelős.

A 2008-2009-es válság óta nem volt ilyen rossz negyedéve a kanadai gazdaságnak. Az idei második negyedévben - a korábbi 0,6%-os bővülést követően - negyedéves alapon 0,4%-kal csökkent az ország GDP-je, az évesített negyedéves zsugorodás mértéke 1,6%-os volt.Szinte kizárólag az olajkitermelés, illetve az ehhez kapcsolódó olajexport bezuhanása tehető felelőssé a rossz adatért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés